Numele complet: Raluca Munteanu Oraș & cartier: Iași, Podu Roș Tip de locuință: apartament decomandat, cu 3 camere Suprafață: 60 metri pătrați Stă aici: din decembrie 2020 Împarte casa cu: permanent cu Tiberiu, prietenul ei, și temporar cu sora sa, Letiția
Raluca locuiește în Iași, mai exact în Podu Roș, într-un apartament cu trei camere, împreună cu Tiberiu. Când au cumpărat apartamentul era plin cu mobilă și foarte întunecat, însă cuplul a gândit o amenajare în stil scandinav , aerisită și cozy.
Renovarea a durat patru luni, din septembrie și până în decembrie 2020. Au cheltuit 25.000 euro pentru renovare, sumă care a inclus finisajele, gresia, faianța, parchetul folosit, obiectele sanitare din baie și noul geam din living care desparte zona de zi de balcon. Suma nu include mobilierul și nici decorațiunile.
„Cred că cel mai greu a fost cu pereții strâmbi și cu faptul că a trebuit să tencuim aproape tot, pentru că se rupeau bucăți mari din vechiul material de pe pereți”, povestește Raluca.
Raluca nu a colaborat cu niciun designer de interior pentru amenajarea casei, ci a gândit împreună cu Tiberiu fiecare colț. Au ales împreună o paletă neutră, cu nuanțe cât mai apropiate de natură. Albul și bejul sunt cele mai folosite culori, însă pentru a oferi căldură spațiului, au folosit mult lemn de stejar, dar și elemente contrastante, precum accesoriile negre din bucătărie și baie, dar și plantele verzi.
Ca să lumineze cât mai mult livingul, au schimbat ușa dinspre balcon cu un geam imens. Apoi au căutat foarte mult o canapea joasă, care să nu acopere geamul spre balcon, și au găsit modelul potrivit în IKEA.
În bucătărie, Raluca și-a dorit ordine, disciplină și un blat încăpător pe care să poată găti. Așa că au făcut mobilierul pe comandă, la firma Home and Living, au mutat chiuveta sub geam și au încastrat mașina de spălat vase și centrala. Mobilierul pe comandă a costat 13.000 lei.
Au extins dormitorul
Dormitorul matrimonial a trecut și el printr-o schimbare masivă, mai ales că fostul balcon, care era spațiu pentru depozitare, este, în prezent, un loc special pentru birou. Acolo, Raluca și-a depozitat într-o nișă toate cărțile pentru medicină, astfel încât să îi fie la îndemână ori de câte ori are nevoie.
Camera este amenajată cât mai minimalist, cu ajutorul mai multor corpuri de mobilier cumpărate de la JYSK, printre care patul, noptierele, comoda și covorul din zona biroului.
În baie au montat duș walk-in, au înlocuit WC-ul clasic cu unul cu rezervor incorporat, iar deasupra lui au montat câteva etajere realizate din blaturi de stejar, cumpărate de la Leroy Merlin . Pentru a oferi mai multă căldură spațiului, au folosit o gresie tip parchet de la Dedeman , iar pentru contrast au decis să folosească baterii incorporate, negre, de la Casa Vie .
Chestionar cu idei bune
Stilul casei: Este o combinație între stilul scandinav cu elemente boho.
Inspirație: Încă nu cumpărasem apartamentul și deja aveam salvate o mulțime de idei pe Pinterest. Totuși, m-au ajutat unele idei găsite și pe Instagram.
Colțul preferat din casă: Cred că este balconul pentru că aici am majoritatea plantelor, teiul din față care miroase divin vara și un golden hour superb.
Elementul preferat: Canapeaua din living achiziționată din IKEA. Am căutat mult timp o canapea joasă și spațioasă, care să nu-mi acopere geamul spre balcon. Văzusem canapeaua într-o poză de pe Pinterest, dar nu știam cum se numește. Am fost extrem de bucuroasă când am găsit-o.
Cea mai mare provocare: Inițial am avut mari probleme cu seriozitatea colaboratorilor pentru că toți au decalat termenii de livrare. Era Decembrie și firma care trebuia să închidă balconul ne tot amâna. Fiindcă am vrut parchet pe jos, lucrarea nu putea fi terminată și a fost destul de stresant.
Cel mai mare răsfăț: Nu pot spune că sunt cele mai scumpe, în schimb mă ajută să economisesc timp: mașina de spălat vase, aspiratorul robot și uscătorul de haine.
Proiectul DIY preferat: Renovarea este proiectul nostru cel mai mare pentru ca Tiberiu a făcut toată partea de finisaje interioare, iar eu am gândit o amenajare în stil scandinav și nu am apelat la un designer.
Descrie casa ta în 5 cuvinte: Călduroasă, practică, relaxantă, spațioasă, cozy.
Trei sfaturi pentru cum îți faci o casă în care să te simți bine:
Definește-ti stilul înainte de a începe să amenajezi. Dacă știi ce îți place, vei salva energie, timp și bani.
Research, mult research! Chiar dacă este obositor, pentru că sunt multe oferte pe piață, este important să căutam până găsim acel element care primește „da” din prima.
Fără rabat de la calitate! Fie că vorbim de meșteri, servicii sau obiecte din casă, dacă raportul preț-calitate este unul corect, deși poate fi mai scump acel ceva, go for it. Îți vei mulțimi mai târziu.
Leave a Reply