. Fără îndoială că o ofertă de închiriere vine adeseori, dacă nu chiar întotdeauna, cu restricții. Nu puteți face nimic în acest sens, pentru că nu doriţi sub nicio formă ca acest lucru să vă afecteze relaţia cu proprietarul, dar nişte idei pentru a vă decora noua locuinţă există de mult întipărite în minte. Ei bine, aceste gânduri trebuie păstrate pentru când veţi putea achiziţiona o locuinţă proprie, DAR asta nu înseamnă că nu puteţi lua taurul “decorativ” de coarne şi nu puteţi veni cu câteva soluţii de amenajare.
Mobilierul
Este de preferat să căutaţi locuinţe nemobilate pentru că a dormi în patul altcuiva sau a mânca la o masă care vă este străină, poate fi uşor deprimant. Optaţi pentru apartamente goale pentru a vă putea cumpăra pe parcurs tot ceea ce aveţi nevoie, mai ales că atunci când în sfârşit veţi fi şi voi proprietari vă vor pica tocmai bine. Cutreieraţi magazinele de antichităţi, talciocurile, târgurile de gen, vizitaţi site-urile de vânzări, în aşa fel încât să vă încadraţi într-un buget prestabilit.
Fiţi creativi
Dacă totuşi sunteți “blocaţi” din cauza mobilei proprietarului, eventual de când era el tânăr, puteți întotdeauna să vă jucaţi cu decorațiunile interioare. Fiecare proprietate închiriată poate deveni însă un loc în care să vă simţiţi “acasă” cu ajutorul unor perdele, perne, covoare cu modele şi în culori fanteziste, corpuri de iluminat, rafturi sau etajere, colţare, cutii de depozitare, pleduri, cuverturi, jaluzele (şi aveţi o piaţă foarte largă în acest sens) şi fotografii personale, transformând astfel casa într-un spaţiu familiar. De exemplu, o masă veche din bucătărie sau o măsuţă de cafea din living pot fi „îmbrăcate” în textile frumoase care îi vor schimba complet aspectul, pentru a vă putea bucura de preparatele delicioase într-un decor plăcut. Investiţi în accesorii pentru dormitor, cum ar fi o lenjerie de pat elegantă sau în culori vii în funcţie de stilul personal. Corpurile de iluminat sunt şi ele importante şi chiar dacă spaţiul închiriat dispune de lustre, o veioză sau un lampadar simpatic nu „dăunează” niciodată. Din contră, le veţi găsi foarte utile şi vor aduce o notă personală interiorului. O altă variantă ar fi să alegeţi obiecte decorative de mici dimensiuni, cum ar fi măştile.
Cuverturile asortate atât cu stilul de design interior ales, cât şi cu paleta cromatică folosită în încăpere vă vor fi de un real ajutor în cazul evitării unor accidente nefericite, cum ar fi murdărirea sau pătarea mobilei, păstrând, totodată, un stil adecvat personalităţii tale, fără să mai vorbim că vă vor salva de costuri suplimentare la plecarea din locuinţă. Puteţi chiar aşeza un geam de sticlă deasupra măsuţei de cafea, pentru a-i proteja suprafaţa.
Evitaţi totuşi aglomerarea
Oglinzile, de exemplu, vor extinde vizibil orice încăpere. Acestea pot fi agăţate cu uşurinţă şi pot fi repoziţionate fără să fie nevoie să faceţi modificări permanente pe pereţi. Folosiţi pânze de artă supradimensionate pe un perete liber, în loc să agăţaţi pe acest spaţiu mai multe tablouri mici, astfel veţi crea un spaţiu mult mai mare decât era perceput iniţial. Vopsitul poate nu este o opţiune pentru anumite spaţii închiriate, însă autocolantele ori abţibildurile de perete, care sunt usor de aplicat şi se îndepărtează în câteva secunde, pot fi amplasate pe perete (în baie, de exemplu) pentru a obţine un look nou, proaspăt şi îşi permit astfel să te bucuri de un loc personalizat fără să laşi un semn permanent.
Să nu uităm de flori
Aţi observat că în fiecare fotografie de amenajare a unei locuinţe găsiţi fie o plantă, fie o vază cu flori? Asta pentru că animează camera, o fac să pară vie. Iar dacă apelaţi la flori vă veţi bucura de mai multe culori în cameră. Unii consideră o corvoadă îngrijitul unor plante, aşa că nişte frunze colorate aşezate cu gust în vase de sticlă, violete aşezate pe pervazuri sau, de ce nu, plante artificiale decorative creează o impresie plăcută în apartament. Plantele în ghivece mici, colorate, poate chiar pictate, înveselesc şi ele decorul.
Leave a Reply