Amenajare în stil scandinav, cu mobilier inedit, într-o mansardă de lângă parcul Cișmigiu

Nume: Raluca Dofin, arhitectă Oraș: Bucuresti, zona Cișmigiu Tip de locuință: mansardă cu 3 camere Suprafață: 130 metri pătrați Stă aici din : 2019 Împarte casa cu: soțul, Radu, și doi iepurași

Raluca Dofin și soțul ei, Radu, sunt arhitecți, iar împreună fac magie în spatele atelierului de design Dofinterios . La fel ca în proiectele pe care le coordonează, în care cei doi caută întotdeauna un echilibru estetic controlat între lumină, texturi și forme, și mansarda pe care o numesc acasă au amenajat-o după aceleași principii. Iar rezultatul este o incursiune într-o poveste de design contemporan, cu elemente scandinave și mobilier inedit.

Amândoi voiau să locuiască într-o mansardă și au avut trei criterii importante de la care nu au făcut rabat: spațiul trebuia să fie luminos, localizat în centrul orașului și cât mai aproape de un parc. În anii de căutări nu s-au gândit niciodată să facă vreun compromis și au sperat că vor găsi spațiul visat, chit că urmau să facă multe modificări pentru a-l aduce la formă dorită.

”Nu ne-am gândit neapărat la dimensiunea mansardei sau la mai mult de atât, pentru că eram deja înarmați cu răbdare. Ne gândeam că orice mansardă vom găsi, vom face noi cumva și vom găsi soluții pentru a o face frumoasă, pe lângă calitățile evidente ale ei”, povestește Raluca.

Mansarda contemporană dintr-o casă desprinsă parcă din anii `30

S-au concentrat mult pe acest vis și, în 2018, chiar în luna în care s-au căsătorit, au găsit această mansarda cu trei camere într-o casă parcă desprinsă din povestea Bucureștiului anilor `30. Iar spațiul îndeplinea cu succes cele trei criterii dorite de cei doi: un spațiu gol, alb, invadat de lumină, localizat în centrul orașului, chiar lângă parcul Cișmigiu.

”Casa își păstrează frumusețea și parfumul acelor vremuri de demult și se integrează în peisajul urban al orașului. Interiorul mansardei este o surpriză, deoarece transpune vizitatorul în contemporan. Că ne-am fi dorit noi un alt parchet, altă plintă, alte calorifere sau alte uși, este altă poveste. Dar și cele care sunt acum arată cât de cât bine, desi nu sunt la calitatea pe care noi ne-o dorim. În timp, am decis că le vom schimba încet încet și pe acestea”, spune Raluca.

În mansarda contemporană locuiesc și doi iepurași. Fetița, pe nume Zapa, stătea mai mereu singură, așa că proprietarii s-au gândit să-i aducă un companion – pe Umbra.

Paletă cromatică neutră și scaune cu design inedit

Când s-au mutat în mansardă, proprietarii nu au intervenit asupra pereților sau a pardoselii, așa că amenajarea spațiului nu a durat foarte mult timp. Cei doi și-au dorit ca fiecare colț al casei să fie pus în valoare corect, așa că, de când s-au mutat, locul este într-o continuă dezvoltare.

Paleta cromatică și decorațiunile duc cu gândul la o amenajare în stil scandinav. Culorile sunt neutre, multe nuanțe de alb, gri și nud, iar mobilierul este cât mai minimal, versatil și este completat cu succes de piesele de mobilier cu design aparte, care au fost alese pentru a echilibra vizual unghiurile rigide ale spațiului.

”Ne plac foarte mult scaunele ca obiecte sculpturale de design și avem o colecție pe care o dezvoltăm de la an la an. Sunt cele mai dorite cadouri pe care ni le facem între noi cu ocazia zilelor de naștere”, spune Raluca.

Chestionar cu idei bune

Stilul casei: Este unul scandinav, în care elementele principale sunt lumina, grinzile de lemn și lipsa culorilor care ne oferă foarte multă liniște vizuală. Preferăm să ne bucurăm mai mult de texturile materialelor și de formele pieselor de mobilier.

Colțul preferat din casă: Avem două, dar nu sunt neapărat colțuri, ci mai mult perspective. Primul ar fi dormitorul, datorită faptului că deasupra patului există o fereastră în șarpantă care ne facilitează o perspectivă direct spre cer. Intenționat am poziționat patul sub această fereastră pentru a ne bucura mereu de priveliște. Al doilea este reprezentant de zona mesei de dining care marchează o perspectivă mai impresionantă în spațiu, datorită coșului de fum din cărămidă vopsită în alb și a înălțimii generoase din această zonă.

Elementul preferat: Căldura luminii provenite de la ferestrele de mansardă care inundă spațiul, permițând contactul vizual cu cerul. Acesta fiind și numitorul comun al camerelor.

Cel mai bun lucru iarna: Atmosfera de poveste de Crăciun la cabana de munte, care este dată de grinzile de lemn și de înălțimea camerelor.

Cel mai bun lucru vara: Ciripitul păsărelelor din copacii parcului din apropiere și lumina razelor de soare care invadează livingul orientat către Sud.

Ce spun prietenii: Apreciază versatilitatea spațiului și îi amuză că de fiecare dată când vin la noi găsesc ceva schimbat

Leave a Reply

Articolul preferat

Articole populare

Cel mai popular articol