Cabana Șapte: decor scandinav într-un peisaj sută la sută românesc, la poalele Munților Făgăraș

Nume: David Pârvu, antreprenor Unde: sat Breaza, judeţul Braşov Tip de locuință: casă de vacanţă cu 5 dormitoare, un living room generos, două băi şi o bucătărie Suprafață: 180 mp Stă aici: din 2017, proprietar Împarte casa cu: fratele, soţia lui, Grace, și uneori prietenii

La poalele Munților Făgăraș, undeva între un râu și o pădure, se află o casă ce pare smulsă din paginile cu povești ale lui Hans Christian Andersen . La prima impresie, ai zice că e așezată pe vreo colină din țările nordice, însă această cabană scandinavă se integrează armonios în peisajul sută la sută românesc din satul brașovean Breaza.

În 2016, doi tineri antreprenori, frații David și Teofil Pârvu, căutau un loc în care să-și petreacă vacanțele cu cei dragi, atunci când au găsit pe OLX o casuță care le-a făcut cu ochiul.

Au cumpărat terenul și cabana veche cu 35.000 de euro și tot 35.000 de euro au mai cheltuit, un an mai târziu, pentru construcția și amenajarea a ceea ce azi numim Cabana Șapte.

Cea mai complicată parte? Livrarea materialelor.

„ Să fii izolat departe de zgomot şi agitaţie este genial, dar nu atunci când construieşti. Livrarea materialelor a fost destul de dificilă, dat fiind faptul că nu există drum de acces pentru maşini mari decât până la 30 de metri de cabană. De acolo am fost nevoiţi să aducem totul la mână ”, îşi aminteşte David.

Spiritul antreprenorial i-a făcut pe cei doi frați să vadă în acest proiect și un potențial business, așa că atunci când familia Pârvu și prietenii lor nu-și petrec vacanțele în Breaza, cabana poate fi închiriată pe Airbnb .

Un ajutor semnificativ în transformarea Cabanei Șapte într-un loc de poveste a venit din partea soției lui David, Grace Pârvu, o franțuzoaică pasionată de design de interior.

Ea povestește că, deși scaunele din living au încheiat oficial partea de amenajare, o dată la trei luni se mai fac mici schimbări sezoniere.

Nu știm dacă fațada integral realizată din sticlă, bucățile de trunchiuri de copac din pereții dormitoarelor, culorile deschise și lemnul folosit din abundență fac din Cabana Șapte un spațiu fermecat. Poate o fi și muntele, poate scandinavul hygge sau poate toate laolaltă. Cert e că pare un loc ideal unde să-ți reîncarci bateriile pentru câteva zile.

Chestionar cu idei bune

Stilul casei: Cabana Şapte se distinge printr-un design scandinav cu o ușoară influență industrială, ce include elemente reciclate, lumină selectivă şi un șarm aparte oferit de mixul dintre natura sălbatică şi confortul cabanei cu faţadă de sticlă.

Iubim autenticul, lemnul masiv a fost tot timpul prima opţiune, contrastul dintre lemnul natur şi gri-ul antracit, personalitatea obiectelor recondiţionate şi nu în ultimul rând combinarea elementelor finisate cu cele nefinisate într-un cadru cât mai aerisit.

Inspirație: În domeniul designului românesc sunt trei persoane pe care le admir foarte mult: Corvin Cristian, Mihai Popescu şi Bogdan Ciocodeica.

Însă Pinterest are şi el rolul lui. Ce e de fapt interesant e faptul că atunci când ai o idee, ţi-e frică să o pui în practică. Pinterest îți confirmă că e realizabilă pentru că găsești deja o grămadă de alţi oameni care au avut curajul să o facă, ba chiar uneori găseşti şi modalitatea de implementare.

Elementul preferat: Cred că faţada de sticlă este punctul culminant. Este aşa de fain sentimentul atunci când afară poate plouă sau ninge şi tu te odihneşti în fotoliu, cu un ceai cald în mână, în timp ce admiri frumusețea naturii care este la câțiva metri de tine.

Cea mai mare provocare: Faţada a fost un act de curaj, o luptă care s-a dat până în ultima zi, când am plasat comanda la sticlă. Știam că o să arate minunat, dar parcă exista o teamă: “prea multă sticlă, dacă o sparge cineva?” Teama de nou, teama că nu prea ai văzut la alţii în România şi nu ştii de ce.

Cel mai bun lucru iarna: Să stai în fotoliu cu un ceai bun în mână lângă soba de lemne, în timp ce pe fundal merge în surdină un jazz lejer. This is heaven! Chiar iarna trecută, într-o dimineață, la micul dejun am asistat la un tablou absolul magic, când o familie de căprioare a început să alerge prin fața geamului în timp ce toată natura era îmbrăcată într-un alb imaculat.

Cel mai bun lucru vara: În spatele cabanei se găsesc hamacele agăţate chiar lângă râu, iar în faţă este locul pentru foc, unde ne place să stăm seara până târziu la poveşti cu familia şi prietenii.

Ce spun oaspeţii: Evident Cabana Şapte se adresează acelora care sunt în căutarea unui loc liniştit, izolat în mijlocul naturii, aşa că cei ce vin de obicei ştiu exact pentru ce vin, iar feedback-ul este foarte bun. Majoritatea oaspeţilor regretă că trebuie să plece. „The best detox holiday ever!” ar fi un review pe scurt.

Cel mai mare răsfăț: Dat fiind faptul că foarte multe piese de mobilă deja le-am primit odată cu cumpărarea cabanei vechi, ne-am concentrat mai mult pe recondiționarea lor.

Proiectul DIY cel mai frumos din casă: Nu pot să spun că există un element anume care mi-a atras atenţia într-un mod special, pentru că întreaga cabană intră în categoria DIY.  Atunci când am luat cabana, ne-am propus ca nimic din tot ce este înăuntru vechi să nu fie aruncat, ci recondiţionat. Aşa că a fost extrem de interesant să vezi cum lucruri care la prima vedere le-ai fi pus în coşul de gunoi ajung să fie de fapt adevărate piese de mobilier.

Sfaturi: Foarte uşor un proiect unic poate deveni obişnuit dacă asculţi prea mult părerea celor din jur. Tentaţia  de a renunţa la multe din ideile ce ulterior au constituit elementul de unicitate mult apreciat a fost mare.

Leave a Reply

Articolul preferat

Articole populare

Cel mai popular articol