Nume : Ioana Vasîi , antreprenoare, owner Animaletto Pizza Bar Oraș : Bucuresti, Centru Tip de locuință : apartament cu 3 camere Suprafață : 150 metri pătrați Stă aici din : 2019, proprietară Împarte casa cu : iubitul ei, Cătălin Dobre
Pereții din sticlă și din cărămidă salvată din fosta Fabrică Ventilatorul, ferestrele mari sau masa de dining generoasă realizată dintr-un lemn vechi, recuperat de la o casă din Transilvania de la sfârșitul secolului al optsprezecelea. Sunt doar câteva dintre elementele care-ți atrag atenția atunci când intri în acest apartament tip vagon din centrul Bucureștiului.
Dar dacă ar fi să alegem o piesă preferată din această casă, „zona distractivă’’ – așa cum o numesc proprietarii – ar câștiga detașat. Imediat cum deschizi ușa, privirea ți se oprește asupra unor geamuri grandioase, care se întind cât toată zona de dining și te conduc către living și apoi spre bucătărie.
Iar în partea opusă a apartamentului a fost integrat un minibar suspendat pe un perete îmbrăcat în cărămidă. Alături de cele două fotolii Chesterfield comandate din Anglia și de comoda vintage de la Bonami, această zonă de hol fost transformată într-o încăpere în sine și redă cel mai puternic stilul „modern country’’ în care a fost gândită amenajarea apartamentului.
„Este cumva punctul de atracție și zona cea mai distractivă, să zic așa, din casă. Avem o colecție impresionantă de sticle. Am început să colecționăm sticle din călătoriile noastre. În fiecare călătorie în care mergeam ne doream să găsim și o băutură specifică locului și așa am ajuns să avem atât de multe sticle, care, evident, și ele aveau nevoie de un loc al lor și le-am făcut și lor această căsuță care se numește barul din casa noastră”, povestește Ioana.
Aici locuiesc Ioana Vasîi și Cătălin Dobre. Ea este o tânără antreprenoare, are un mic restaurant în București, Animaletto Pizza Bar, iar el lucrează în publicitate. Până să se mute în noua lor acasă au locuit cu chirie, iar Ioana povestește că își doreau foarte tare o masă de dining din lemn la care să se adune cu prietenii, însă pentru care nu aveau loc în fosta locuință. Așa că au hotărât că e timpul să-și cumpere un loc al lor.
Chiar dacă spațiul pe care-l numesc azi acasă le-a depășit bugetul, Ioana și Cătălin s-au îndrăgostit de ferestrele înalte, iar acest lucru a cântărit mult în decizia de cumpărare. S-au încăpățânat să-și petreacă Crăciunul în noua lor casă, iar proiectul de amenajare a mers pe repede înainte și a durat în jur de o lună și jumătate.
Ioana e pasionată de frumos și a gândit planul de mobilare a casei fără să apeleze la vreun specialist, punând în practică cunoștințele învățate la cursul de design Inside Academy – un cadou primit de la Cătălin în urmă cu ceva ani. A cerut în schimb ajutor pentru partea de schițe prietenei sale Sandra Mărineanu , arhitectă și designer de interior la Our Design.
Pentru că au vrut să se mute destul de repede, Ioana și Cătălin nu au intervenit foarte mult asupra finisajelor sau a compartimentării spațiului. Și-au dorit să delimiteze zona de zi de bucătărie, așa că au integrat un perete din geamuri în spatele canapelei din living, pe o structură din metal, cu două uși care se deschid în laterale. Ioana povestește că bucătăria e spațiul în care petrec cel mai mult timp și că a fost zona despre care știau exact cum își doresc să arate. Mobilierul a fost realizat pe comandă, de cei de la Except Custom Solutions. Aerul „modern country” dat prin culoare verde și modelul mobilei e accesorizat cu niște scaune vintage și corpuri de iluminat industriale de la The Home. În plus, peretele a fost finisat cu microciment.
Microcimentul se regăsește și în cele două băi. E cea mai ușoară și rapidă modalitate prin care poți schimba decorul, fără să fie nevoie să dai jos gresia și faianța.
Ioana și-a dorit ca dormitorul să fie cât mai intim și cozy, așa că nu l-a încărcat cu mai mult mobilier decât a fost nevoie. Materialele alese îndulcesc camera, iar culorile – galben muștar, alb, bej -completează foarte bine gri-ul albăstrui al pereților. În locul televizorului, cei doi proprietari au creat o zonă verde, cu plante.
Chestionar cu idei bune
Stilul casei : Este de fapt o combinație de mai multe stiluri, în anumite zone ale casei se conturează un stil de „modern country house’’, în alte zone ar putea fi poate o influență mică industrială. Este o amenajare modernă, în mare parte.
Inspirație : Atunci când am început să gândim amenajarea am fost inspirați în primul și primul rând de casa în sine. Este o casă foarte luminoasă și ne-am dorit să o păstrăm în zona aceasta, de casă foarte primitoare și călduroasă. M-au ajutat foarte mult cunoștințele dobândite în cadrul cursului Inside Academy, un curs de design foarte simpatic.
Colțul preferat : Din punctul meu de vedere, bucătăria chiar este sufletul unei case și cred că acolo petrecem cel mai mult timp. În zona de bucătărie, plus zona de living.
Elementul preferat : Masa mare din dining. Este piesa de la care a pornit dorința noastră de a ne căuta și de a ne găsi un loc al nostru. În fostul apartament nu aveam atât de mult spațiu încât să avem o masă de dining la care să ne adunăm cu prietenii. Masa a fost primul item (produs) comandat din casă, chiar înainte de a se finaliza toată procedura de cumpărare a apartamentului. Am riscat puțin.
Cel mai mare răsfăț : Dacă ar fi să mă gândesc la niște lucruri pe care ni le-am cumpărat și fără de care am fi putut trăi, cred că aceste două lucruri ar fi fotoliile Chesterfield. Au ajuns cu peripeții, dar până la urmă s-a meritat.
Dacă ar fi să schimbi ceva : Cred că e puțin cam prea devreme să ne gândim la asta deoarece ne-am mutat recent în casă, nu avem nici măcar șase luni de când stăm aici și încă nu am avut timp nici să ne plictisim de felul în care am amenajat-o și poate nici să descoperim aspectele negative ale casei. Deocamdata suntem foarte mulțumiți cu felul în care a ieșit.
Primele cuvinte care-ți vin în minte atunci când te gândești la casa ta : Primitoare, luminoasă, călduroasă și acasă.
Acasă înseamnă : Refugiul de la finalul zilei.
Leave a Reply