Nume: Raluca și Andrei Căținaș Oraș: Popești Leordeni Tip de locuință: apartament cu trei camere Suprafață: 56 metri pătrați Stau aici din: 2015, proprietari
Câte camere încap în 56 de metri pătrați? Dezvoltatorul a spus două, însă Raluca, arhitect de interior, și soțul ei Andrei au venit cu altă idee. Când au cumpărat acest apartament din Popești Leordeni la roșu – fără finisaje -, au decis că pot adăuga o a treia cameră, dacă elimină un singur perete.
Raluca, arhitect de interior, și soțul ei Andrei se ocupă împreună de platforma vivicoo . Pe ea pun la dispoziție publicului template-uri de design interior adaptabile oricărui tip de spațiu.
În privința propriului apartament, au negociat cu dezvoltatorul încă dinainte de a semna actele posibilitatea de a schimba configurația. Și-au dorit să transforme cele două camere din planul original în trei și au primit undă verde. Apoi au obținut și aprobarea pentru a sparge peretele dintre living și bucătărie, ca să creeze un open space. Iar a treia cameră au făcut-o birou.
Amenajarea a durat un an și a presupus o investiție de aproximativ 7000 de euro. Pentru living, s-au inspirat din călătoriile lor. „Mereu ne-a plăcut orașul New York și Andrei a fost ferm cu faptul că vrea un perete de cărămidă în spatele canapelei. De aici a pornit amenajarea”, ne-a povestit Raluca.
Raluca a folosit pasiunea ei pentru desen în amenajare și a pictat pereții cu motive inspirate din natură trasate fie cu șabloane, fie cu mâna liberă. În living, ea și Andrei au ales un model abstract sub formă de copaci fără frunze, pe care l-au repetat și pe sticla printată din bucătărie, și pe hol. Au simțit nevoia să compenseze în casa lor lipsa copacilor din zona în care locuiesc, Popești Leordeni.
„Când faci o amenajare de interior tematică, cum am făcut noi, trebuie să ai câteva elemente care se repetă”, ne-a explicat Raluca. În toată casa se repetă motivele vegetale, fie prin accesorii precum draperiile și perdelele, fie prin pereții și tablourile realizate de Raluca.
Proiectele DIY au stat la baza întregii amenajări. Nu doar la capitolul decorațiuni, ci și în ceea ce privește mobilierul. Raluca a proiectat lustra din dormitor, care reprezintă un copac cu frunze. Apoi, ea și Andrei au o cumpărat o masă simplă de la Ikea căreia i-au dat o nouă față cu ajutorul câtorva zeci de monede pe care le-au lipit pe toată suprafața ei și pe care le-au sigilat cu rășină transparentă.
Andrei este mândrul posesor al unei colecții de pocaluri de toate formele, inspirate din Game of Thrones sau motive tradiționale din diferite țări în care au călătorit, pe care le-a expus în living. Pasiunea lui a început în căminul Politehnicii, din dorința de a nu-și mai încurca paharele de băutură cu cele ale colegilor.
Împreună, el și Raluca au reușit să obțină într-un apartament aparent mic din Popești Leordeni un design interior adaptat în întregime la dorințele, gusturile și nevoile lor, cu multe elemente personalizate care dau unicitate întregii case.
Chestionar cu idei bune
Stilul casei: Nu aș putea să spun că este un stil anume, dar să zic că are un pic influențe nordice și moderne. În rest, ne-am axat pe ceea ce ne-a plăcut, nu ne-am bazat pe un stil anume sau pe ceea ce este în trend.
Inspirație: Un loft din New York. A ținut Andrei foarte mult să ne punem cărămidă pe peretele din spatele canapelei și de aici a început amenajarea.
Elementul preferat: Insula din bucătărie, pentru că acolo petrec cel mai mult timp, iar elementul preferat al lui Andrei este canapeaua.
Ce ai schimba: Dacă aș reuși, aș face să dispară toate blocurile din jurul nostru, pentru a avea mai multă lumină în apartament.
Cea mai mare provocare: Să convingem dezvoltatorul să ne mute un perete și să facem living deschis împreună cu bucătăria. Și provocări au mai fost la finisaje, în general, pentru că noi nu am mers pe finisajele oferite de ei și am optat pentru alți colaboratori, ceea ce a fost mai complicat de pus în practică.
Cel mai mare răsfăț: Cei mai mulți bani i-am acordat bucătăriei, pentru că e foarte importantă pentru noi ca și cuplu. Eu gătesc foarte mult și Andrei mânâncă. Dar e foarte important să am spațiu suficient să mă desfășor și bucătăria a fost mică de la început, a trebuit foarte bine compartimentată și împărțită ca eu să am spațiu suficient de depozitare și de lucru.
Cel mai bun lucru iarna: Reușim să încălzim apartamentul foarte ușor, în primul rând că este mic, iar în al doilea rând izolația blocului ajută foarte mult.
Cel mai bun lucru vara: Avem mai multă lumină.
Ce înseamnă acasă: Pentru Andrei, acasă reprezintă locul în care vine și se relaxează după o zi lungă de stat la birou. Pentru mine, e chiar invers. Eu lucrez de acasă și în același timp înseamnă și relaxare, înseamnă și muncă. Aici simt că e ca un fel de cuib pentru mine și locul în care imaginația mea ia amploare de fiecare dată.
Resurse: Canapeaua din sufragerie este extensibilă, cumpărată de la Mobila Dalin, iar pernele sunt de la Jumbo. Peretele de cărămidă aparentă a fost realizat cu materiale de la Dedeman . Covorul din living și cel din dormitor sunt ambele cumpărate de pe vivreo . Masa rotundă din birou pe care au fost aplicate monede este de la Ikea .
Leave a Reply