Un cuplu și-a amenajat apartamentul cu amintiri din copilărie, plante și mult lemn

Nume: Marcela Pohrib Oraș: București, Cartierul Greenfield Tip de locuință: apartament cu 3 camere Suprafață: 70 metri pătrați Stă aici: din Ianuarie 2020 Împarte casa cu: soțul ei, Cătălin, pisica Izzy și cățelul Toby

Marcela Pohrib, recruiter într-o companie de IT și owner Botanical Pick-Me-Up locuiește împreună cu soțul ei, Cătălin, și cele două animale de companie, pisica Izzy și cățelul Toby, într-un apartament din Greenfield, cartier bucureștean, la etajul cinci.

2020 a fost anul lor: s-au căsătorit, s-au mutat în noua casă, iar Toby, un english cocker spaniel, a devenit noul membru al familiei. Și-au dorit mult ca amenajarea spațiului ce urma să le devină acas ă pentru totdeauna, să fie una modernă, luminoasă, cu puține piese de mobilier și multe elemente decorative cât mai naturale. Mai exact, au vrut să creeze o casă care să inspire și să expire viață și iubire.

Marcela și-a creat de-a lungul timpului boards pline cu inspirație pe Pinterest, a scrollat pe conturi de Instagram și a răsfoit cărți de design interior pentru a ajunge la o amenajare fluidă și caldă pentru fiecare încăpere. Pe lângă piesele de mobilier atent alese și poziționate, casa lor este și foarte personală. Fiecare încăpere este plină de obiecte care îi definesc: multe plante, tablouri personalizate, mașini lego și jocuri video.

Inspirație din copilărie pentru un apartament modern

În copilăria Marcelei au fost câteva momente care au inspirat-o în luarea anumitor decizii pentru noul apartament. Pentru că iubea să stea cu picioarele goale pe soba caldă, de teracotă, în apartament a ținut mult să pună încălzire prin pardoseală. Nevoia și dorința de a avea cât mai puțină mobilă în casă și un spațiu aerisit, vine tot din copilărie când locuia împreună cu sora ei într-o cameră și în fiecare an schimbau locul obiectelor sau scăpau de cele pe care nu le mai foloseau.

Marcela și Cătălin și-au dorit puține corpuri de mobilier în camere și au înțeles că vor avea nevoie și de un spațiu pentru depozitare. Astfel, au făcut un dressing customizat, la IKEA, pe toată lungimea holului, care să le bifeze nevoile.

Chestionar cu idei bune

Stilul casei : Modern, cu un design de inspirație scandinavă. Ne-am dorit să punem în valoare multe dintre lucrurile pe care le apreciem în natură: lumina naturală, spațiul neinvaziv, elementele naturale, vii. Este un apartament modern, cald, în tonuri neutre, dar luminoase, și cu multe elemente decorative naturale.

Inspirație: Inspirația am luat-o din cărți despre design interior cu plante, de exemplu „Styling with plants”, și din pozele de pe Instagram sau Pinterest. Când locuiam la casa din sat a părinților, aveam o cameră foarte mică pe care o împărțeam cu sora mea. Între cei patru pereți, dintre care unul cu o ușă și altul cu ferestre, aveam o sobă de teracotă, o canapea extensibilă, un birou pentru calculator și unul pentru scris, dar și o masă de cafea în centru. An de an aveam această plăcere de a aduce o nouă imagine camerei noastre mici, prin a schimba locul elementelor existente și pe cât posibil prin a „elimina” altele. Și de fiecare dată am simțit că noua cameră arată mult mai bine și mult mai spațioasă decât cum arată inițial. Poate nu o putem numi înclinație spre designul de interior, dar cu siguranță această experiență m-a inspirat să renunț la aglomerările de mobilă și elemente nefolositoare din apartament.

Colțul preferat din casă: Colțul canapelei, cel de lângă bufetul cu pick-up. Din colțul acela fac cele mai multe lucruri, iau micul dejun dimineața, lucrez pe laptop la proiectul meu de suflet, citesc la lumina cozy a lustrei suspendate în dreptul mesei de dining, pun muzică la pick-up și mă bucur îndeaproape de sunetul necomparabil al muzicii pe vinil.

Elementul preferat: Tabloul cu noi doi, varianta ilustrată de Cristina Frei . 9 Mai 2020 a fost ziua nunții noastre și pentru că am anulat din cauza pandemiei, mi-am dorit foarte mult ca această dată să rămână în amintirea noastră. Deși este cel mai mic tablou pe care îl avem în apartament, este cel mai semnificativ obiect de decor pentru noi doi.

Cea mai mare provocare: La nivel macro, să ajungem la o formă finală. Tot ce avem acum în apartamentul nostru a fost cumpărat treptat, atât din dorința mare de a nu aglomera spațiul cu mobilă sau obiecte de care nu avem neapărat nevoie, cât și din perspectivă financiară. Încercăm să fim destul de cumpătați atunci când vine vorba despre noi achiziții. Încă avem de lucrat la designul celui de-al doilea dormitor și al băii, care până acum nu au suferit nici o modificare notabilă.

La nivel micro, este încă o provocare pentru mine să integrez micile plăceri ale soțului meu în designul casei noastre (mașini lego, jocuri video, jocuri de societate) pe care, recunosc, de cele mai multe ori ajung să le aranjez frumos într-un sertat închis.

Cel mai bun lucru iarna: Încălzirea în pardoseală. Sunt o iubitoare a statului desculță iarna, pe o suprafață călduță. Mă duc din nou în trecut, la momentele când stăteam pe spate, în canapeaua din camera noastră mică și îmi cocoțam picioarele pe soba de teracotă.

Cel mai bun lucru vara: Micul dejun pe terasă. Apusurile spectaculoase de la ultimul etaj. Libertatea de a privi în zare, la parcul de copii, la bucățica de pădure, la centura Bucureștiului învăluită seara în luminițe fel și fel.

Cel mai mare răsfăț: Cea mai mare însemnătate emoțională pentru noi doi o are pick-up-ul. Nu cel mai scump obiect, însă scump pentru ceea ce este în sine, este lustra sferică din living. Am luat-o din Mobexpert și a costat 998 lei. Ne-am dorit-o foarte mult și, cel puțin la început, am avut multe dute-vino în ceea ce privește achiziționarea ei. Acum simțim că parcă tot livingul se învârte în jurul lustrei.

Ce înseamnă acasă pentru tine: Acasă înseamnă familie – în familia noastră nu există doar bine sau doar rău. Există noi, în toate felurile noastre, cu toate stările noastre. Doar că acceptate și iubite în final. Acasă este dans în bucătărie în timp ce gătim, este iubire de animăluțe, este cuibărit în brațe, este curat-lună și dezordine, este liniște și bass dar este cel mai frumos loc unde am putea să fim vreodată.

Descrie casa ta în 5 cuvinte: cozy, luminoasă, naturală, pet-friendly, iubibilă

Tips and tricks pentru o casă în care să te simți bine: Bazat pe experiența, nevoile și dorințele mele, aș spune:

Să îi oferi casei tale un “moment de respiro” – asta înseamnă să te abții din a cumpăra lucruri doar pentru că sunt la modă;

Să adaugi elemente de decor cu semnificație – care spun ceva despre tine, despre el/ea, despre voi ca familie;

Să aduci puțină natură în spațiul tău personal – fie că vorbim despre o plantă decorativă prin frunze sau un covor țesut din material natural.

Leave a Reply

Articolul preferat

Articole populare

Cel mai popular articol