Piatra naturală în amenajări interioare – spectaculoasă și seducătoare

Posted by : Piper Ionescu /

Piatra naturală este un material de construcţie foarte popular, folosit preponderent în amenajările exterioare dar şi în cele interioare, unde conferă spaţiilor respective un plus de atractivitate. Indiferent că e vorba de granit, marmură, ardezie sau chiar piatră naturală brută,  toate aceste materiale naturale sunt capabile să aducă o atingere extrem de elegantă în orice decor interior. Acest stil de design este deosebit de remarcabil atât în baia contemporană, cât şi în realizarea amenajării în bucătăria modernă.

De asemenea, piatra naturală se poate utiliza în decorul interior al încăperilor unde, aplicată inteligent, poate deveni piesa de rezistenţă a întregii locuinţe. În acest articol am selectat câteva idei care ilustrează estetica acestui material de construcţie extraordinar. În plus, vă vom prezenta câteva tipuri de pietre naturale potrivite pentru a captiva atenţia într-un decor interior modern.

Motivele folosirii pietrei naturale în designul interior

De obicei, când auzim despre un apartament de mici dimensiuni, primul lucru care ne vine în minte este găsirea metodelor de a lumina acel spaţiu. Totuşi, noi vom aborda un subiect uşor diferit, şi anume trendul camerelor întunecate, modă ce se dovedeşte a fi în creştere, putând deveni curând un simbol al esteticii şi originalităţii.

În consecinţă, piatra naturală se auto-propune ca element de decor în camerele întunecate, pentru a le da forţă şi eleganţă. Dar de ce să alegem acest material? Vom descoperi împreună răspunsul în următoarele rânduri.

Majoritatea oamenilor consideră că interioarele întunecate pot deveni plictisitoare sau pot crea o atmosferă „rece”. Pentru a le înfrumuseţa şi pentru a le aduce un anumit dinamism, optăm pentru piatra naturală ca şi accent modern,  capabil să inducă o senzaţie de siguranţă şi un farmec aparte.

Pentru a crea un decor robust şi durabil, designerii de interior recomandă utilizarea acestui tip de material ecologic. În primul rând, va trebui să îl alegeţi pe cel care se potriveşte cel mai bine cu stilul dvs. personal. Apoi să vă gândiţi cum ar trebui să fie instalat cât mai eficient.

Deschisă la numeroase interpretări, piatra naturală permite implementarea sa în decorul interior în diferite moduri. Cel mai adesea, este folosită pentru a realiza un accent de perete mai puţin obişnuit, dar şi pentru a crea un confort fără egal, precum şi o atmosferă sofisticată, unică şi captivantă.

Un sfat util ar fi când spaţiul interior decorat cu piatră naturală se deschide spre o grădină, atunci puteţi crea o senzaţie de continuitate, folosind acelaşi tip de piatră naturală în ambele zone de locuit. Acest aspect va spori senzaţia de spaţiu, oferind în acelaşi timp o notă modernă întregului design.

Pentru a crea un accent atractiv, nu este necesar să îmbrăcaţi complet un perete din piatră naturală. Este suficient să adoptaţi mici atingeri de piatră naturală, ici şi colo, de exemplu, în funcţie de propriile dvs. preferinţe.

Cele mai populare tipuri de piatră naturală utilizate în decorul interior

Anumite tipuri de piatră naturală au tendinţa de a absorbi apa (evitaţi utilizarea acestora în baie), altele sunt foarte fragile, imposibil de lustruit sau de tăiat în bucăţi. În funcţie de originea lor, există trei tipuri principale de pietră naturală:

De origine sedimentară: calcar, gresie, travertin;

De origine metamorfică: marmură;

De origine vulcanică: granit.

Travertinul este unul dintre finisajele de piatră naturală care pot fi folosite în mai multe moduri, mai ales pentru a da o notă întunecoasă decorului interior. Această piatră naturală va înfrumuseţa spaţiul datorită culorilor şi modelelor sale variate. Din păcate, acesta are un dezavantaj mare şi anume capacitatea sa de a reţine lichidele.

Travertinul poate fi poros, astfel că utilizarea sa în locuri umede nu este recomandată. În plus, un finisaj foarte lustruit este mai indicat decât aspectul mat. Pentru a evita absorbţia vaporilor de apă, se recomandă acoperirea porilor travertinului cu un sigilant de genul lacurilor pentru piatră.

Splendida marmură are o tendinţă atemporală care face ca fiecare interior să fie estetic şi elegant. Aceasta este cel mai adesea văzută în bucătării ca o credenza originală şi foarte frumos. Dar acest material nobil se regăseşte şi în camera de zi modernă, unde există un decor întunecat.

Marmura poate foarte uşor să devină piesa cheie a interiorului şi acesta este exact cazul ilustrat mai jos. Peretele televizorului are o acoperire super-rece, în armonie deplină cu întregul design.

În ceea ce priveşte granitul, specialiştii recomandă să fie foarte atenţi, deoarece această piatră intens texturată poate supraîncărca cu uşurinţă interiorul şi mai ales camerele întunecate.

Deci, este recomandat să pariaţi pe nuanţe monocrome pentru a accentua piatra naturală şi pentru a obţine o imagine spectaculoasă. O altă modalitate de a scoate în evidenţă granitul este utilizarea mobilierului de aceeaşi culoare. Astfel, acesta va sublinia frumoasa textură a granitului.

Piatra naturală ca accent în decorul interior întunecat

Imediat ce am cunoscut care sunt mai populare pietre naturale, este timpul să analizăm cu atenţie acest fascinant accent de piatră naturală, ce oferă fără echivoc o estetică unică, şi să aflăm cu ce materiale se asortează.

Pământ, lemn, apă şi plante: acestea sunt elementele cu care piatra naturală contrastează în mod obişnuit în natură. Şi de ce să nu aduceţi această frumuseţe în interiorul casei dvs. pentru a obţine un design incredibil de îndrăzneţ? Imaginea de mai jos este o dovadă că clară că acest lucru este foarte posibil. Observăm o armonie estetică între elementele piatră, lemn şi plante care parcă invită natura înăuntru.

Cuprul şi alama sunt două metale care aduc o atingere nobilă fiecărui decor interior. Dar asociate cu piatra naturală, acestea ridică orice design la un nivel superior. Într-o armonie perfectă, elementele ce compun apartamentul întunecat de mai jos creează o amenajare interioară fermecătoare, înnobilată suplimentar de textura elegantă a peretelui.

De asemenea, piatra naturală este potrivită în interioarele întunecate, deoarece oferă o atingere naturală inegalabilă. Un perete complet acoperit cu piatră este modalitatea ideală de a aduce natura în interior, fără să o încarce.

Decorul de mai sus este un exemplu edificator ce subliniază frumuseţea şi misterul decorului în care domneşte piatra naturală. Decorat în tonuri gri, livingul este elegant şi confortabil şi invită la relaxare, în timp ce textura peretelui creează o atmosferă de un dinamism evident.

Leave a Reply

Articolul preferat

Articole populare

Cel mai popular articol