Nume și profesie: Sonia Titei, coordonează o echipă globală de achiziții Oraș: Selimbar, județul Sibiu Tip de locuință: vilă cu etaj Suprafață: 120 metri pătrați casa și o grădină de 100 metri pătrați Stă aici din: iunie 2019 Împarte casa cu: partenerul de viață și pisica Kiwi
Cum transformi o casă la gri, nefinisată, într-o locuință confortabilă pe care să o poți numi acasă ? Cu multe surse de inspirație, creativitate cât cuprinde și un pic de voință să duci totul la bun sfârșit. Căci să amenajezi o suprafață de 120 metri pătrați nu-i lucru simplu, mai ales dacă decizi să faci totul prin propriile forțe, fără ajutorul unui designer. Ceea ce a făcut și Sonia Titei, o cititoare care lucrează într-o corporație din Sibiu și ne-a trimis fotografii din casa ei pentru concursul Lovedeco x Delta Studio .
Când au găsit vila din Selimbar, Sonia și partenerul ei căutau de aproximativ patru luni o casă care să le devină cămin. În iunie 2019 s-au mutat oficial în ea, iar de atunci se simt, în sfârșit, așezați. „Dacă e să închid ochii și să îmi imaginez ce casă mi s-ar potrivi mie, este casa aceasta”, povestește Sonia. De amenajare s-au ocupat împreună, cel puțin în ceea ce privește partea „soft”, cum o denumește Sonia.
Jocurile de alb și negru sunt prezente peste tot prin casă
Mai exact, ideea unui decor cu jocuri de alb și negru și influențe industriale le aparține. „Am început cu idei din călătorii, de pe Pinterest, de la Ideal Decor și Delta Studio ”, povestește Sonia. Au gândit totul conform propriilor nevoi și plăceri, iar înainte să înceapă munca propriu-zisă, și-au inserat viziunea într-o aplicație de design, ca să vadă dacă toate ideile funcționează bine împreună.
„Stilul casei e un mix aș spune. Poate per ansamblu stilul industrial predomină, însă sunt și elemente eclectice, scandinave sau minimaliste”, spune Sonia. Și-a dorit contraste puternice, iar dualitatea alb-negru a devenit firul roșu al amenajării, cum ar spune un designer. Adică elementul ce leagă toate camerele între ele.
În dormitor, găsești contrastul alb-negru sub forma tablourilor de pe pereții albi și a corpurilor de iluminat negre plasate pe noptierele tot albe. În baia de la parter, Sonia a împrumutat idei de design din showroom-ul Delta Studio din Cluj. Ceramica aleasă în nuanțe de gri închis și negru contrastează cu obiectele sanitare albe și e „îndulcită” de blatul de lemn natur al corpului cu lavoare.
Stilul industrial și influențele eclectice sunt cel mai ușor de observat în living. Peretele de cărămidă dă o notă super cozy întregului spațiu, canapeaua verde-smarald în stil Chesterfield e elementul neașteptat al amenajării, iar corpurile de iluminat și decorațiunile industriale încheagă întregul concept.
Decorațiuni cu poveste și proiecte DIY
Iar decorațiunile din casă sunt majoritatea cu poveste. „Sunt fie suveniruri din călătorii, fie proiecte do-it-yourself”, explică. De exemplu, cele trei tablouri cu licheni din zona mesei de dining sunt făcute acasă.
Pentru partea „hard” a amenajării, Sonia și partenerul ei au lucrat cu meșteri locali, care s-au ocupat de pereți, partea electrică, montarea parchetului și a finisajelor din gresie și faianță. Pe restul le-au făcut singuri: instalarea electronicelor, montarea mobilierului și alegerea materialelor.
Chestionar cu idei bune
Stilul casei: Am vrut un spațiu cu accente masculine, însă în același timp cald, nimic formal.
Elementul preferat: Mai degrabă zona preferată din casă – este bucătăria.
Cea mai mare provocare: Nu totul a mers conform planificărilor inițiale și de multe ori trebuia reparat sau ajustat după echipa de meșteri de către noi, bineînțeles. De aici au rezultat multe ore în modificarea de rețele, regletuit faianța și altele. Nu am luat în considerare toate aceste eforturi.
Cel mai bun lucru iarna: Pardoseala încălzită, în special în băi.
Cel mai bun lucru vara: Grădina nou amenajată.
Dacă ar fi să-ți descrii casa în cinci cuvinte, acestea ar fi: Refugiu, oază, căldură, armonie, zâmbet.
Dacă printr-o magie ai putea schimba ceva la casa ta: Nu cred că aș schimba ceva, fiecare element are farmecul lui și o poveste, însă la următorul proiect poate aș fi mai îndrăzneață :).
Resurse, link-uri, site-uri de unde ai luat mobila: Mobila am cumpărat-o de la Mobila Dalin , DivaHome , Ikea , Unimat , Jysk , Ambient , Hornbach și furnizori locali. Am adaptat ideile conform pieței din România, nu am găsit 100% ce am vrut, așa că au fost necesare adaptări pe alocuri.
Leave a Reply