Cum arată acasă pentru o familie de designeri de interior

Nume: Natalia Berezovskaia Oraș: București, în zona de nord a Capitalei Tip de locuință: apartament cu trei camere, cu terasă și curte de 30 mp Suprafață: 70 metri pătrați Stă aici: din decembrie 2018, proprietar Împarte casa cu: Octavian, soțul ei, și fiica lor de trei ani, Anastasia

Natalia și soțul ei, Octavian, împărtășesc aceeași pasiune pentru designul de interior și au pus bazele biroului Creativ Interior . De câteva luni s-au mutat într-o locuință nouă, împreună cu fiica lor Anastasia. Pentru că stilul preferat al celor doi designeri este cel eclectic, în căminul lor au realizat o amenajare elegantă ce îmbină elemente contemporane, cu detalii moderne și mici tușe clasice.

Apartamentul are 70 mp, trei camere, o curte de 30 mp și o terasă de 17 metri pătrați. L-au cumpărat într-un stadiu semifinisat, pentru a putea interveni asupra spațiului și a-l personaliza cât mai mult. Au vrut neapărat un apartament decomandat, cu camerele separate de uși, pentru că un open space ar fi fost nepractic într-o familie cu copil mic. Singura modificare adusă spațiului inițial a fost crearea unei zone de debara în living, acolo unde inițial constructorul poziționase o zonă de luat masa.

Livingul e amenajat în stil eclectic

Livingul include un dulap generos, înalt până în tavan, cu depozitare închisă și deschisă – adică atât rafturi cât și polițe ascunse de uși. Gama cromatică a camerei, maro și verde, a pornit de la tapetul cu comoda TV. Aceleași nuanțe dau culoare tapițeriei de catifea a fotoliului și a canapelei, comandate de la Alfemo, și creează o amenajare elegantă și prețioasă.

Amenajare elegantă și în dormitor

În dormitorul matrimonial, cei doi au un dulap înalt până în tavan, din PAL, realizat după schițele Nataliei. Pe lângă faptul că este foarte încăpător, un dulap atât de înalt împiedică depunerea prafului. Patul e făcut la comandă de High Class Solutions și include o ladă generoasă pentru depozitare. Profilele decorative din cameră dau un aer rafinat decorului și au fost luate de la Fabrica de Profile .

Cameră de prințesă

În planurile inițiale, camera Anastasiei nu trebuia să fie roz, însă tapetul a determinat restul alegerilor. Acesta era alb, un model vopsibil Groovy Magnets de la XT Deco . A fost acoperit de Natalia cu lavabilă roz tip cretă, de la Benjamin Moore, pentru a putea scrie pe el.

Bucătăria are un aer mediteranean

Bucătăria are accente de bleu-turcoaz prin faianța dintre blat și corpurile suspendate de mobilier și scaunele tapițate. Modelul cumpărat de la Bestile a costat în jur de 30 eur/ mp.

Mobila a fost gândită cât mai practic – fără mânere, pentru a o proteja pe Anastasia și a nu încărca încăperea. Iluminatul este atât decorativ (corpul de iluminat de deasupra mesei) cât și funcțional – benzi cu LED în zona blatului.

Apartamentul are două băi. Prima este în nuanțe de albastru și include o cabină de duș cu scurgere în pardoseală, prin rigolă. Profilele aurii folosite aduc o notă elegantă spațiului.

Baia matrimonială este mai zen, cu gresie ce imită marmura, și integrează o cadă. Mașina de spălat vase este integrată în această baie. Peste ea, Natalia a montat un blat cu lavoar și baterie Ramon Soler. Banda LED din baie este mascată de o cornișă și creează o atmosferă relaxantă.

Chestionar cu idei bune

Stilul casei: Cum era vorba de o amenajare realizată pentru noi înșine, am mers pe stilul nostru preferat – eclectic, o îmbinare de contemporan cu detalii moderne și mici tușe clasice. Ne-am făcut amenajarea clar pe sufletul și dorința noastră. Cum suntem doi designeri în casă, s-ar zice că e greu să găsești un compromis. Avantajul a fost că preferăm același stil de amenajare și atunci a fost ușor să facem proiectul.

Proiecte DIY: Amenajarea a durat șapte luni, ne-am implicat literalmente „trup și suflet”. Am dat lavabila pe profilele decorative, am chituit acolo unde era cazul, astfel încât finalul să arate perfect. Am vopsit gardul și am pictat peretele din bucătărie. De altfel, întotdeauna ne personalizăm proiectele și, fiind vorba de propria noastră casă, era firesc să intervenim din plin și aici.

Proiectul DIY de care ești cea mai mândră: Peretele din bucătărie.

Bugetul: Noi nu știam la cât o să ajungem, dar a depășit cu mult – s-a ajuns la peste 30.000 euro.

Cel mai mare răsfăț: Mobilierul a fost cel mai costisitor – a fost realizat în proporție de 90% pe comandă, la o firmă din București. Am investit mult și în finisaje de calitate (parchet stratificat, gresie porțelanată). O cheltuială semnificativă a reprezentat-o echipa de constructori, extrem de bine pregătită și cu un cost pe măsură. Am făcut tot posibilul să investim în materiale de calitate. Economia am făcut-o prin mixarea materialelor și neutilizarea acestora unde nu era chiar obligatoriu.

Elementul preferat: Fiecare colțișor a fost gândit și amenajat în detaliu. Dormitorul este oaza mea de citit, sufrageria este cinema-ul familiei, camera Anastasiei este de entertainment, bucătăria ne strânge pe toți obligatoriu.

Cel mai bun lucru iarna: Am petrecut doar jumătate din iarnă aici și oricum vecinii nu erau încă mutați în bloc. Îmi este încă greu să răspund la această întrebare, în afară de un lucru: stai acasă la cald.

Cel mai bun lucru vara: Este destul de răcoare, ceea ce e bine.

Cum te-ai simțit după amenajare: Mă uit pe pereți, în sensul adevărat al cuvântului, și îmi aduc aminte prin câte au trecut. Câte gleturi au fost date ca să acopere imperfecțiunile, câte ore de muncă și-a petrecut echipa de constructori aici. Totul ca eu împreună cu familia mea să ne creăm casa visurilor noastre. Recunosc că am devenit perfecționistă, și nu consider că acest lucru este rău, atâta timp cât mă face să vreau mai mult și să reușesc să obțin acest lucru.

Dacă ar fi să descrii apartamentul în 5 cuvinte, acestea ar fi: confort, funcțional, estetic, ergonomic și practic (ușor de întreținut).

Ce spun prietenii despre amenajare: Ei oricum știu ce facem, apreciază și înțeleg de ce ne place să investim în confort și calitate.

Cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Să ți-o faci pe placul tău, chiar contează să te simți confortabil în ea.

Produse folosite în amenajare: fotoliu și canapea de la Alfemo , pat dormitor matrimonial realizat la comandă de High Class Solutions, profile decorative de la Fabrica de Profile , tapet de la XT Deco , vopsea lavabilă de la Benjamin Moore, pătuț copil cu baldachin de la Outlet Hobby Mobila, plăci ceramice Bestile, baterii sanitare Ramon Soler, aer condiționat de la Daikin, uși Porta Doors, accesorii Bonami, covoare Carpet and More.

Natalia a postat turul video al casei pe blogul său, The Famous Design .

Foto: Alexandru Prodan

Leave a Reply

Articolul preferat

Articole populare

Cel mai popular articol