Aplicarea tapetului poate să fie o soluție rapidă, care ajută la “revitalizarea” aspectului oricărui interior, iar opțiunile sunt dintre cele mai diverse.
Alegerea tapetului. Cum luăm cea mai bună decizie?
Alege tapetul conform stilului casei tale; ai grijă ca textura să fie una potrivită, la fel și culoarea. Pentru camerele cu dimensiuni mici alege un tapet cu o textură mai simplă și, pe cât posibil, deschisă la culoare. În caz contrar, încăperea mică va părea prea aglomerată și prea mică. Poți tapeta doar unul dintre pereții camerei, mai ales dacă încăperea este de mici dimensiuni, în acest fel conferi acesteia aerul de prețiozitate, de joc de culoare, și vei accentua o zonă anume a camerei care poate deveni un punct de interes al întregii încăperi.
Tapetul colorat chiar și în nuanțe mai închise poate fi aplicat în camerele mari. Tot aici poți utiliza și imprimeurile complexe. De asemenea în încăperile întunecate se recomandă evitarea culorilor închise. În camerele joase poate fi folosit tapetul în dungi verticale, în timp ce tapetul cu dungi orizontale este preferabil în încăperile înalte.
Alege imprimeuri simple pentru birouri sau dungi verticale sau cercuri. La fel ca în cazul camerelor, modelul de tapet simplu și deschis la culoare este recomandat încăperilor mici si/sau întunecoase. Cât despre localuri, se recomandă folosirea unui tapet cu o textură și o culoare care să inspire bună dispoziție, de exemplu cele cu imprimeuri florale inspirate din natură.
Tapetul poate să fie să fie cu ușurință curățat de mai multe ori, așadar este o investiție bună pe termen lung din acest punct de vedere. Totuși, acesta nu necesită curățari sau spălări frecvente, așadar este bine să o facem doar atunci când este imperior necesar.
Nu folosi detergent care conține clor, substanțe detartrante sau care au proprietăți abrazive, optează pentru detergenți care nu pătează, precum cel de vase sau chiar săpunul lichid.
Evită, pe cât posibil, folosirea apei în procesul de curățare a tapetului, încearcă initial să îndepărtezi murdăria sau petele cu ajutorul unei radiere. Dacă, totuși este nevoie ca zona respectivă să fie spălată, folosește un burete și încearcă să speli ușor zona fără mișcări apăsate și multă umezeală. Poți, eventual, adăuga puțin detergent de vase în apă, testează o zonă mică, iar dacă soluția nu lasă urme, o poți folosi pentru îndepărtarea petelor respective.
Leave a Reply