Cele mai eficiente modalități de a îmbrăca un perete gol

Amenajarea unei locuințe moderne implică o atenție sporită la o mulțime de detalii. Pe lângă finisajele în diferite stiluri și mobilierul asortat, importante sunt și obiectele decorative, prudent alese, care să ofere căminului dvs. aspectul ideal. Cam din aceeași perspectivă trebuie privită și decorarea unui perete simplu, care parcă urlă după un pic de personalitate.

Așadar, nu vă lăsați intimidați de un perete mare fără ferestre, întrucât acesta poate deveni fundalul perfect pentru ideile dvs. creative de decor. Dacă vă confruntați cu existența unui perete gol-goluț în living, dormitor sau oricare altă încăpere, și nu știți ce metodă să adoptați pentru a-l pune în valoare și a-l face să pară un pic prietenos, avem noi câteva idei numai bune de pus în practică. Nu vă garantăm că sunt și imediat aplicabile, deloc costisitoare sau fără prea mari bătăi de cap, dar noi credem că vă veți descurca de minune.

Până la urmă, contează să vă faceți o idee despre aceste metode și apoi să le aplicați în dulcele stil propriu. Sau din contră, unele dintre ele s-ar putea să nu vă coste nimic și să le puteți pune în practică cu ajutorul unor obiecte pe care deja le aveți prin casă. Ceea ce trebuie să rețineți este că ornamentarea unui perete golaș poate fi o adevărată provocare, însă nicidecum o misiune imposibilă.

1. Tapet decorativ înrămat

Cea mai simplă metodă de decorare a unui perete este să atârnați un tablou mare sau mai multe și mai mici. În cazul în care nu aveți la dispoziție astfel de elemente, vi le puteți confecționa din resturi de tapet decorativ sau din țesături cu diferite modele. Pe lângă tapetul în sine, care, desigur, trebuie să fie cât mai colorat și mai vesel, veți mai avea nevoie de o ramă din lemn. Pentru achiziționarea uneia, ați putea să vă încercați norocul prin târgurile de vechituri sau prin magazinele de mobilă și decorațiuni. Odată ce faceți rost de una sau două rame de dimensiuni egale sau nu, nu mai trebuie decât să le „umpleți” cu câte o coală din tapetul pe care îl aveți și să le agățați pe peretele gol.

2. Harta ca element decorativ

Confecționarea unei decorațiuni dintr-o hartă presupune lipirea acesteia (sau a unui colaj din mai multe hărți) pe un suport rigid din carton pe care să-l agățați pe peretele pe care doriți să-l înfrumusețați. Această decorațiune simplă dar de un real efect își poate găsi locul în oricare dintre camerele casei, de la living și dormitor până la camera copiilor, hol sau chiar bucătărie.

3. Pălării colorate

Dacă faceți parte din categoria celor care adoră să colecționeze pălării din diverse locuri pe care le vizitează, deja aveți un avantaj. Ce mai stați pe gânduri, haideți, bateți în peretele cu pricina niște cuișoare sau piuneze speciale și etalați-vă accesoriile. Este adevărat că probabil va trebui să le ștergeți în mod regulat de praf, dar veți vedea că merită efortul.

4. Scrieți pe pereți

Stați un pic, nu cu spray sau cu vopsea, ci cu litere supradimensionate din lemn, carton sau polistiren. Puteți face foarte ușor rost de câteva litere mari cu care să vă decorați pereții din orice magazin de amenajări interioare, din care puteți cumpăra fie literele separat (pentru a forma ce cuvânt doriți), fie cuvinte întregi de-a gata. Literele mari și semnele cu aspect învechit, de epocă, îmbracă peretele oricărei camere, dar asociate cu decalcomanii și dungi diagonale, literele aduc o notă de divertisment spațiului respectiv.

5. Rețete pe perete

Desprindeți câteva din paginile cu rețete din vechea carte de bucate a bunicii și prindeți-le în rame negre, simple, de diferite mărimi. Nu înainte însă de a îmbogăți tabloul nou format și cu câteva siluete ale unor ustensile de bucătărie decupate din hârtie mai închisă la culoare.

6. Insectare nemuritoare

Mai țineți minte insectarele din școala generală, când alergați după fluturi pentru ora de biologie? Stai liniștiți, nu vă punem să alergați iar după cai verzi pe pereți, pardon, fluturi, ci doar să printați color câțiva fluturi sau orice alte insecte vă sunt pe plac, care să arate cât mai aproape de realitate, să le decupați și să le înrămați ca și cum ați realiza un insectar. Și dacă tot suntem la capitolul ”amintiri din copilărie”, nu putem să nu ne gândim și la perioada când presam între paginile unei cărți groase flori sau frunze. Repetați și acum această experiență, lipindu-le pe pânză și înrămându-le.

7. Banda adezivă Washi Tape

În cazul în care locuiți într-un cămin sau într-un apartament închiriat, poate fi împotriva regulilor să aplicați un decor permanent pe pereți. Cu banda Washi puteți utiliza o varietate de culori și modele pentru a obține un look absolut fabulos, iar când vă plictisiți de el, pur și simplu, îl puteți înlocui.

8. Lampadare elegante

Ce poate fi mai spectaculos și mai util pe un perete gol decât o pereche de lămpi amplasate de o parte și de alta a acestuia. Merg oriunde, în living – unde puteți flanca cu ajutorul lor o frumoasă canapea în stil francez – sau în holul de la intrare – unde pe lângă extra lumină, aduceți un plus de farmec.

9. Artă Screenprint

Dați zidurilor dvs. un efect rece printr-un aspect pop-art. Obțineți de pe internet instrucțiuni cu privire la modul în care puteți realiza screenprint-uri false, care vor aduce un pic de excentricitate oricărei camere.

10. Citate inspiraționale

Puteți găsi o mulțime de citate inspiraționale în magazine, dar vi le și puteți procura singuri de pe internet. Vă sugerăm să folosiți diferite culori și modele de bandă Washi pentru un mod funky și atractiv de a afișa citatul preferat.

11. Taxidermie falsă

Puteți îmbrăca peretele unei camere rustice în animale împăiate. Modelele cu păsări și animale mici adaugă o notă modernă, aducând împreună două stiluri contrastante.

12. Perete geometric

Îmbrăcați un perete de accent cu un tip de placaj prietenos cu bugetul dvs. Atașați plăcile pe un perete colorat în forme pătrate de toate dimensiunile pentru a crea un efect geometric rece.

13. Pagini din cărți vechi

Cutreierați librăriile și magazinele după cărți de epocă ce pot fi utilizate ca artă de perete. Pentru a obține acest aspect, pliați paginile de carte până la jumătate în direcții opuse, și atașați-le de perete cu ajutorul unor șuruburi.

14. Bandă adezivă + fotografii alb-negru

Adăugați un strop de culoare fotografiilor alb-negru cu bandă Washi în culori neon. Puneți fotografiile ca într-o galerie de artă sau creați diferite modele și forme geometrice.

15. Colecție de farfurii vintage

Un amestec eclectic de farfurii de epocă este o modalitate ușoară și ieftină de a decora un perete din dining sau din bucătărie.

16. Rame goale

Dacă aveți deja un perete de accent pe care doriți doar să-l animați, atârnați câteva cadre goale îndrăznețe la înălțimi diferite.

17. Artă Vintage

Tapetul floral metalic este o piesă declarativă în sine, o colecție de artă, care va da unei camere de zi un aspect glam de epocă.

18. Dungi late

Pictarea unor dungi pe un perete de accent este un mod rapid, ușor și ieftin de a adăuga o anumită culoare și un anumit interes suprafeței respective.

19. Pereți tematici

Magazinele de discounturi au unele dintre cele mai atractive genuri de artă. Axați-vă pe o temă, cum ar fi animal print sau cea botanică, și cutreierați magazinele dvs. preferate în căutarea unor printuri eclectice care se potrivesc cu tema aleasă.

20. Arbore de bijuterii

Condițiile de viață dintr-un apartament închiriat vă pot sfredeli pornirea, de altfel înțeleasă, de vopsire a pereților.Dar nu disperați, sunt metode și mai bune de înfrumusețare. Îmbrăcați pereții, fără a-i deteriora, cu bandă Washi, atașați banda pe perete într-o formă de copac și fixați piuneze la capetele fiecărei ramuri pentru un mod drăguț, economic și ingenios de a vă atârna colierele și cerceii preferați.

21. Joc de lumini funky

Puneți o stea gigant luminoasă pe peretele de deasupra unei comode sau al unei canapele pentru a asigura o iluminare mai blândă și un element funky pe un perete gol.

22. Perete din oglinzi

Un colaj de oglinzi va face dintr-o baie micuță un loc muuult mai spațios, în timp ce va sparge peretele alb și monoton.Alegeți diferite stiluri de oglinzi în aceeași culoare pentru un aspect coeziv.

23. Agățați elemente de tapiserie și/sau goblenuri

Unul dintre cele mai vechi și mai sofisticate ornamente de perete din toate timpurile, goblenul reprezintă o țesătură artistică, ce redă o imagine plastică. Se execută din fire colorate, țesute manual pe o pânză, fixată cu ajutorul gherghefului. Goblenurile au o popularitate de sute de ani, fiind folosite ca ornamente de perete încă din epoca elenistică și fiind prezente în numeroase castele din Europa.

Regii și nobilii atârnau aceste obiecte ornamentale pe pereți ca simbol al autorității lor. Goblenurile sunt considerate obiecte versatile în designul interior, pentru că pot fi mutate cu ușurință (se rulează sub formă de suluri) dintr-o cameră în alta. Pot fi și înrămate, sub formă de tablouri, adăugând culoare și personalitate unei camere. Se potrivesc mai ales într-un decor rustic, tradițional, mai puțin pretențios.

24. Piese artistice din metal

Acestea reprezintă poate cele mai moderne variante de decorațiuni pentru pereți. Cel mai des sunt confecționate din fier forjat, conferind spațiului un aspect unic, elegant și sofisticat.

25. Picturi murale

Eh, e adevărat, aici veți avea nevoie de puțin ajutor – de la un prieten student la arhitectură sau un pictor, fie el și în devenire. Dar dacă vă considerați în stare, pictați măcar niște munți și văi, niște nori plutitori sau orice vă trece prin cap și vă este la îndemână.

26. Stickere pentru pereți

Cel mai simplu mod de a da viață unui perete golaș este să vă procurați niște stickere autocolante decorative. Ușor de folosit, acestea se dezlipesc și se repoziționează, fără să afecteze suprafețele; se pot aplica pe pereți, uși, geamuri, oglinzi, ceramică, având o aderență de lungă durată.

Leave a Reply

Articolul preferat

Articole populare

Cel mai popular articol