Nume: Oana Elisabeta Ostidal, contabilă Oraș: Bucureşti, cartier Vitan Tip de locuință: apartament cu două camere Suprafață: 52 metri pătrați Stă aici: din 2018, proprietară Împarte casa : cu iubitul
Un spațiu înghesuit cu mobilier vechi, în culori închise, a fost transformat într-unul care-ți spune ”Bine ai venit acasă!”, cu un buget de doar 11.000 euro. Aproape jumătate din bani au fost folosiți pentru schimbarea finisajelor, iar restul de 6000 euro s-au dus pe mobilă și decorațiuni. După aproape un an în care au avut o răbdare de fier – atât a durat procesul de renovare și amenajare -, Oana și iubitul ei s-au mutat în micuțul lor apartament.
Întregul plan de mobilare a fost gândit chiar de cei doi.
Bucătăria a avut parte de o transformare dramatică
Chiar dacă bucătăria a avut parte de schimbări consistente, finisajele învechite au fost înlocuite cu unele de la Mathaus , este încăperea cea mai temparetă cromatic. Oana a mobilat-o cu dulapuri albe din MDF lucios și un contrablat din cărămidă aparentă, astfel spațiul – deși minimalist – emană din căldura specifică stilului rustic.
Deşi lungă şi îngustă, așa cum sunt majoritatea bucătăriilor din blocurile vechi, Oana a reuşit să-i dea farmecul pe care şi-l dorea printr-un design simplu, cu câteva pete de culoare: scaunele şi lustra galbene.
În dormitor a ales un mobilier cât mai ingenios, cu multe spații de depozitare pentru haine, ce înconjoară patul în mod echilibrat, fără să aglomereze încăperea.
O parte mică parte din garderobă se află şi pe un stander, un artificiu estetic și practic deopotrivă. Culoarea cărămizie din dormitor, dată de lenjeria de pat, este regăsită și în zona de zi.
Chiar dacă livingul a fost ultimul spaţiu de care s-au ocupat, acesta a devenit camera preferată a proprietarilor, unde petrec cel mai mult timp, se relaxează şi urmăresc seriale pe Netflix.
Canapeaua portocalie-cărămizie este protagonista livingului, completată cu imaginaţie de câteva perne cu personalitate. Tablourile “sting” aspectul înflăcărat al piesei principale şi punctează stilul minimalist, lipsit de accesorii opulente. Măsuţa de cafea cu aspect nefinisat adaugă o notă rustică, regăsita şi în bucătărie. Singurul dezavantaj al acestei camere este luminozitatea limitată, povestește Oana.
Un proiect implementat pe cont propriu
Oana şi iubitul ei s-au ocupat singuri de amenajare. Au pornit de la un apartament nerenovat de foarte mulți ani (noua proprietară crede că sunt mai mult de 20 de ani), cu linoleum pe jos şi mobilă veche. După ce muncitorii au scos tot ce era în casă şi au montat finisajele noi, iar tânărul cuplu a redecorat, acum apartamentul arată ca “acasă”, spune Oana.
Bucătăria și dormitorul sunt făcute pe comandă. O parte din mobila din sufragerie este de la Kika , colţarul este făcut pe comandă la un centru de mobilă din Ghencea, iar măsuța de cafea din lemn natural este de la Woodise .
Lustrele din casă sunt de la Doraly, lampadarul de la Vivre , ramele de tablou de la Hornbach , posterele de la Kaplias , pernele decorative de la Jysk şi Jumbo. Alte decorațiuni au fost cumpărate din IKEA sau Pepco.
Chestionar cu idei bune
Stilul casei: Scandinav. Eu îl consider modern, primitor, tineresc.
Inspirație: Cel mai mult m-am inspirat de pe Pinterest și paginile de design interior de pe Instagram. Mi-am dorit foarte mult o măsuță din lemn masiv și din întâmplare am dat pe Instagram peste cei de la Woodise, unde mi-au făcut o măsuță minunată și chiar îi recomand pentru măsuțele lor speciale din lemn natural, care se potrivesc în orice casa. Deasupra colţarului mi-am dorit tablouri și am apelat la cei de la Kaplias pentru postere, unde mi-au făcut recomandări de seturi de trei postere potrivite pentru sufrageria mea.
Elementul preferat: Cred că măsuţa de cafea şi lampadarul, se potrivesc de minune în sufrageria noastră.
Cea mai mare provocare: Dormitorul. Am colindat aproape toate magazinele de mobilă pentru dormitoare. Eu visam la un dormitor mobilat cu un dressing mare, un pat matrimonial de 180×200 și o măsuță de toaletă. Însă din cauza dimensiunilor dormitorului nostru (lungime 287 centimetri și lungime 390 centimetri) și cu o grindă pe tot peretele drept, azi dormitorul nostru nu arată deloc așa. Am făcut o mobilă la comandă mai mult decât potrivită pentru dormitorul nostru, ce îți dă senzația de un spațiu mult mai mare, destul de încăpător și primitor.
Proiecte DIY: Toate perdelele și draperiile din casă sunt făcute de mama mea.
Cum te-ai simțit după ce ai terminat procesul de amenajare: Uşurată, liberă şi fericită că a ieşit cum ne-am dorit. M-am simţit ca acasă :).
Sfaturi pentru cei care vor să-şi amenajeze casa: Pentru noi a fost destul de greu să ne hotărâm la mobilă, la tonurile de culori, pe ce parte a peretelui să punem mobilă, ce culori să alegem pentru decorațiuni. Pentru a economisi timp și atâtea bătăi de cap aş sfătui să apeleze la un specialist de design interior. E destul de greu să te inspiri doar din poze de pe internet și să nu primeşti un sfat de la un specialist, dar totodată a fost şi o provocare pentru noi.
Foto: Oana Ostidal
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedecoo și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând.
Leave a Reply