Amenajare cu mobilier second hand și pereți din cărămidă, într-un fost atelier de croitorie din București

Nume : Luana Băsulescu (Lulu Basu) Oraș : București, zona Victoriei Tip de locuință: apartament cu trei camere Suprafață: în jur de 80 metri pătrați Stă aici : din 2015, chiriaşi Împarte casa cu: partenerul ei

O amenajare cu multe piese de mobilier recondiționate, pereți din cărămidă, proiecte DIY și flori uscate, la asta visa Lulu , educatoare la grupa mică și pasionată de cărți fantasy cu eroine curajoase. Și-a îndeplinit visul într-un apartament cu trei camere și o jumătate de bucătărie din centrul Bucureștiului, care a fost înainte un atelier de croitorie.

„Locuim într-un fost atelier de croitorie dintr-o clădire centrală, de aceea nu avem o „bucătărie adevărată”. Dar pentru noi este mai mult decât suficientă jumătatea de bucătărie , iar spaţiul are alte foarte multe avantaje minunate. Am decopertat pereții din cărămidă, pe care am lăsat-o la vedere, am pus podea de lemn, iar la baie am pus gresie și faianță, cam asta a fost tot”, explică Lulu.

Apartamentul include trei camere despărțite prin structuri de geam, ceea ce face spațiul să pară mai mare și mai fluid. Avantajul major e faptul că lumina pătrunde ușor în toate încăperile și pune în evidență nuanțele calde din podea și decorațiuni. Ajută și sunt pereți din cărămidă vopsită în alb. Inițial, ei erau acoperiți de tencuială și var, dar Lulu a dorit să întoarcă spațiul la stilul industrial pe care îl avea în vremea atelierului de croitorie și i-a decopertat. „Cred că pereții din cărămidă expusă sunt adevăratele vedete ale amenajării”, povestește ea.

A căutat foarte mult timp lustrele potrivite stilului creat de ea și pentru că nu le-a găsit, a ornamentat casa cu ghirlande luminoase de exterior. Iar deasupra patului din dormitor a instalat o decorațiune luminoasă sub forma mesajului „Never dream alone”.

O bună parte din obiectele de mobilier sunt recondiționate, salvate de prin depozite sau luate de pe OLX. De exemplu, a primit de la prieteni cufărul de armată pe care l-a montat ca măsuță de cafea în living și a salvat de la aruncare etajera lungă pe care stă televizorul, dulapul metalic de vestiar și cuierul de lemn. Canapeaua indigo a găsit-o pe OLX la super ofertă iar cea de piele și scaunele sunt de la Retros .

Bucătăria nu este utilată precum una clasică, însă Lulu şi partenerul ei pot depozita acolo mâncarea așa că le este de ajuns pentru moment. Masa au primit-o de la prieteni şi a fost primul obiect de mobilier din casă.

În dormitor, noptierele sunt tot de la Retros. Cele două comode cu sertare le-au luat de la un restaurator din Sighișoara: una este din anul 1919 și a doua din 1941. În rest totul este Ikea, de la pat până la dulapurile deschise.

Chestionar cu idei bune

Stilul casei: Probabil industrial, deși nu cred sau nu ştiu dacă se încadrează într-un stil anume, dar cu siguranţă este stilul nostru.

Inspiraţie: Îmi caut inspiraţia pe Pinterest şi pe Instagram, dar încerc să adaptez orice idee stilului nostru şi spațiului. Cred că răbdarea este cea mai importantă, e bine să îţi dai timp să înţelegi şi să simţi ce are nevoie fiecare loc şi ce s-ar potrivi cel mai bine acolo.

Elementul preferat: Probabil florile mele uscate, nu cred că pot avea vreodată prea multe!

Cel mai mare răsfăț: Probabil patul, deși nici el nu se încadrează la „obiecte costisitoare”. Mult timp am dormit doar pe saltea, nici nu-mi închipuiam de ce mi-aş dori pat, dar până la urma l-am luat pentru lada de depozitare cu care a venit.

Proiectul DIY pe care l-ai făcut pt casa ta: Biblioteca mea frumoasă făcută din cărămizi şi scânduri de la Hornbach şi băncuţa din fata băii făcută din aceleaşi cărămizi şi scânduri de la Hornbach. Cea mai bună şi ieftină soluţie. Nici nu e nevoie de cine ştie ce montaj.

Piese de mobilier recondiționate: Dulapul, etajera lungă, cufărul, oglinzile din baie și din dormitor. Toate sunt găsite și refolosite.

Leave a Reply

Articolul preferat

Articole populare

Cel mai popular articol