8 moduri de a îmbunătăți ceea ce aveți

Posted by : Piper Ionescu /

Vă tot sfătuim să renovați, să reactualizați, să reamenajați, dar poate ceea ce nu v-am spus prea des este faptul că nu aveți nevoie de o schimabre completă și totală. Încercați, ca pe baza lucrurilor pe care deja le dețineți, să creați un nou decor proaspăt sau să reconstruiți o nouă ”punere în scenă”. Uneori, în funcție de sezon, se poate să fiți tentați să înlocuiți tot ceea ce aveți și să o luați de la zero. În realitate, însă, o mulțime de elemente de bază dintr-o casă au nevoie doar de un retuș sau de o îmbunătățire pentru a trece de la acceptabil la excepțional. Iată câteva modalități de a oferi casei dvs. un update impresionant prin ”colaborarea” cu obiectele mai vechi deja existente, care abia așteaptă să apuce o cale mai bună.

1. Muluri neinspirate

Detaliul bogat pe care mulurile decorative îl adaugă unei case este mai popular ca oricând, cu toate că acestea pot fi, în egală măsură, și foarte costisitoare, mai ales dacă renunțați la arhitectura existentă și începeți un proiect de o asemenea anvergură. Dacă aveți muluri frumoase, dar cam mohorâte, adăugați-le substanță cu niște dungi suplimentare. Adăugați coroanei, șipcilor sau chiar ușilor și ferestrelor niște fâșii din lemn (sau chiar material textil) și apoi vopsiți-le în aceeași culoare. Puteți simula, cu ușurință, aspectul de plintă sau element decorativ arhitectural prin adăugarea unei benzi turnate, subțire de 2,50 cm, la o distanță apreciabilă de mulurile existente, și apoi să le pictați pe toate în aceeași culoare.

2. Canapele moderne prea joase

Canapelele de apartament moderne au adesea un spătar de înălțime mică. Dacă aveți o astfel de piesă de mobiler, s-ar putea să fi obosit din cauza faptului că nu reușiți să vă cufundați în ea pe deplin. Dar, decât să o aruncați mai bine încercați să o împodobiți cu un rând (sau două) de perne supradimensionate. Cu câteva straturi în diferite culori și imprimeuri îndrăznețe, vă puteți ”construi” singuri spatele unei canapele. În același timp, veți crea un aspect mai personal.

3. Perdele prea scurte sau prea înguste

Perdelele ”la pachet” pot fi extrem de prietenoase cu bugetul adesea mic, însă nu vor fi neapărat de lungimea potrivită. Așadar, cu siguranță nu veți reuși să obțineți acel efect atât de important pentru un aspect bogat și armonios, adică din podea până în tavan sau de la perete la perete. Cu toate acestea, cu o neînsemnată abilitate de cusut, niște fâșii tip cortină pot fi combinate într-un singur set perfect ca lungime și lățime, cu un efect de culoare personalizat pe care nimeni altcineva nu-l va avea. Cu alte cuvinte, cumpărați niște bucăți de material textil (de preferat ceva mai gros), în ce culori doriți și atașați-le perdelei prea înguste sau prea scurte. Efectul va fi uimitor!

4. Abajururi prea mici sau depășite

Baza perfectă și trunchiul armonios ale unei lămpi rămân de multe ori ca obiecte de familie, însă abajururile sfârșesc prin a fi pline de praf și desuete. Modernizați aspectul lămpilor cu niște abajururi cilindrice ceva mai late pentru a da unui corp de iluminat, de podea sau de birou, mai multă vioiciune. Puteți actualiza, de asemenea, un abajur prin adăugarea unei bucăți de țesătură, sau prin vopsirea părții de sus și de jos într-o culore aurie, argintie sau o culoare luminoasă de accent. Asigurați-vă că nicio părticică din materialul nou nu este în pericol de a atinge becul, sau atașați-o doar la exterior. O aplicare atentă a unui spray adeziv pentru noul material este, de obicei, suficientă pentru a o lipi rapid.

5. Fotografii din copilărie (sau adolescență)

Pozele mici (în special suveniruri din anii trecuți), care nu au mai încăput în paginile unui album, se pot înrăma în niște cadre supradimensionate, și dintr-o dată veți avea o colecție completă, ca de galerie, cu fiecare imagine prezentată ca o operă de artă. Cumpărați rame ieftine din lemn pe care le puteți vopsi, cărora le puteți aplica stickere în diverse culori sau le puteți lipi material textil, pentru a crea niște rame personalizate. Pozele le veți aplica pe o hârtie specială albă sau mai închisă la culoare, pentru a obține efecte diferite. Cea mai bună parte este că fotografiile în sine nu trebuie să se potrivească în dimensiune sau orientare, deoarece cadrele supradimensionate pot merge în orice direcție doriți. Sau alegeți-le pe toate într-o singură formă pentru o consistență curată.

6. Un cadru de pat prea simplu

O tăblie atașabilă conferă un aer sofisticat unui cadru de pat plictisitor, oferind un loc confortabil în poziție verticală în timp ce citiți în pat sau vă uitați la TV. În loc de o astfel de tăblie, puteți adăuga, de asemenea, printr-un proiect DIY, niște fâșii de tapet pe spătarul patului, sau puteți vopsi un dreptunghi de mărimea tăbliei (să spunem aproximativ 90 de cm deasupra cadrului de pat) într-o culoare îndrăzneață.

7. Lenjerii de pat fără vlagă

Un accent care lipsește multor paturi sunt pernele de pluș. Un set de perne de 60×60 va transforma în totalitate capul patului. Acest lucru este deosebit de important, odată ce ați adăugat noua tăblie elegantă! Acestea pot fi un mijloc minunat de a adăuga culoare sau textură interesantă (cum ar fi cele de catifea sau din blăniță) pentru a compensa aspectul unei lenjerii de pat într-un alb clasic și plictisitor.

8. Oglinzi neterminate

În funcție de baie, o oglindă simplă poate arăta elegantă și minimalistă, sau pur și simplu neterminată. De cele mai multe ori oglinzile rămân neterminate atunci când nu sunt atașate unui perete sau unei alte suprafețe. În acest caz, adăugați-i niște rame de încadrare (opțional, vopsite într-o nuanță bogată) pentru a da oglinzii un aspect desăvârșit.

Leave a Reply

Articolul preferat

Articole populare

Cel mai popular articol