7 reguli de amenajare pe care designerii vă recomandă să le încălcați

Credeți că plăcile ceramice sunt doar pentru bucătării și băi sau că operele de artă ar trebui agățate exclusiv la nivelul ochilor? E timpul să luați în considerare încălcarea acestor reguli ”antice, vechi și de demult”. Emiterea unora noi vă poate fi un real ajutor atunci când simțiți că pierdeți controlul asupra amenajării interioare, chiar dacă, uneori sfârșiți prin a fi dezamăgiți de propriile inițiative. Dacă găsiți că decorul actual este un pic prea plictisitor, sau dacă doriți doar să zdruncinați sistemul (de norme) din toate încheieturile, iată care sunt cele șapte reguli de top din designul interior, de care e în regulă să vă îndoiți și pe care le puteți păcăli sau chiar încălca de-a binelea.

Regula 1: Spațiile mici cer culori liniștite

De ce ar trebui să o încălcați: Dimensiunea nu este totul, deci utilizați culorile pe care le iubiți. La urma urmei, cine vrea să lucreze într-un birou plictisitor? Dacă vă plac culorile vii sau profunde, nu fiți timizi în utilizarea lor, chiar și în spații compacte. Viața și energia pe care o dau vor fi puse în valoare de contracția vizuală a camerei. În plus, folosind un neutru profund pentru pereți, împreună cu elemente luminoase, veți crea o interacțiune de profunzime, care practic va face camera să fie percepută ca foarte spațioasă.

Sfat: Folosiți mobilier deschis pentru a echilibra culorile îndrăznețe.

Regula 2: Plăcile de ceramică sunt numai pentru bucătării și băi

De ce ar trebui să o încălcați: Zonele de relaxare dovedesc că într-adevăr gresia poate fi o caracteristică uimitoare în afara zonelor funcționale, cum ar fi backsplash-ul unei bucătării. Suprafațele întunecate și reflectorizante demonstrează încă o dată că nuanțele închise pot fi frumoase într-un spațiu mic. Plăcile de faianță pot realiza un perete dramatic, care oferă o textură interesantă și neașteptată în orice cameră.

Sfat: Echilibrați suprafața dură cu materiale textile suplimentare, cum ar fi o perdea, un covor de pluș sau stive de perne.

Regula 3: Bucătăriile pretind doar pereți de faianță

De ce ar trebui să o încălcați: Din moment ce avem undă verde să adăugăm plăci ceramice pe pereții dormitoarelor sau living-urilor, de ce să nu luăm în considerare alte materiale pentru bucătării? Chiar dacă backsplash-ul își va păstra trăsăturile specifice predominante (adică va fi realizat doar din materiale dure), celelalte ziduri ale bucătăriei sunt libere să preia un tapet fermecător. Acest lucru ajută la menținerea sentimentului că bucătăria reprezintă o importantă parte a casei, nu doar că servește strict ca spațiu funcțional.

Sfat: Utilizați o foiță de sticlă pentru a acoperi tapetul și se va întreține mai ușor.

Regula 4: Bucătăriile trebuie să fie curate și ordonate

Eh, iată în sfârșit o regulă pe care ador să o încalc! De ce nu ar trebui să o respectați: Deși bucătăriile albe și curate rămân foarte populare ca aspect, o bucătărie poate fi perfect curată, fără a ascunde totul în spatele ușilor închise. Stilul ”restaurant”, cu multe rafturi deschise, celebrează un sentiment de dezordine capricios și dezvăluie latura umană a gătitului, permițând oalelor, tigăilor și altor consumabile să devină parte din decor. Deci, nu vă mai stresați atât cu ordinea și cu menținerea unui aspect minimalist! În loc de asta, încercați să lăsați bucătăria să spună o poveste, una reală, și de a avea elementele de zi cu zi afișate cu mândrie.

Regula 5: Dormitoarele ar trebui să fie simetrice și liniștite

De ce ar trebui să o încălcați: Seturile de mobilier ton sur ton, cu noptiere pereche care flanchează tăblia patului, nu sunt singura modalitate de a crea un dormitor fericit. Simțiți-vă la fel de liberi să obțineți un aspect asimetric. Utilizați un scaun aparte, un cufăr, un dulap cu sertare, o comodă și lămpi nepotrivite, de categorii diferite, pentru a adăuga interes vizual și varietate. Lăsați doar salteaua să facă din dormitor un loc perfect pentru un somn odihnitor și permiteți decorului să fie ceva plăcut, agreabil și amuzant.

Regula 6: Scaunele din spațiul de servit masa e musai să se potrivească

De ce nu ar trebui să o respectați: Unii oameni asociază mobilierul desperecheat și nepotrivit cu zilele petrecute în căminele studențești, atunci când piesele erau amestecate cu chilipiruri fără nicio considerație pentru stil. Dar, amestecarea și potrivirea de scaune este un aspect și pentru adulți. Aveți libertatea de a amesteca pentru a adăuga personalitate, interes sau pentru a iniția o conversație despre look-ul inedit. În plus, aveți ocazia de a include piesele preferate mai vechi, alături de unele noi.

Regula 7: Arta de perete ar trebui agățată la nivelul ochilor

De ce ar trebui să o încălcați: Agățarea operelor de artă la nivelul ochilor este un pariu sigur. Dar, arta nu trebuie să fie în siguranță, și până la urmă nici agățată. Tablourile rezemate și pânzele așezate direct pe podea sau chiar pe mobilier creează o vibrație de „studio de artist”, așa că folosiți-vă instinctul și afișați piese de artă uitând înălțimile și măsurătorile riguroase.

Leave a Reply

Articolul preferat

Articole populare

Cel mai popular articol